$55.00 Original price was: $55.00.$30.00Current price is: $30.00.
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0321948912 ISBN-13: 978-0321948915Publisher : Pearson; 11th editionAuthors: William S. Klug, Michael R. Cummings
The ‘Concepts of Genetics 11th Edition by Klug – Test Bank’ serves as a guide to streamline your learning by providing in-depth resources of important aspects of genetics. In the field of genetics, this test bank ensures that students and professionals are well versed with the key ideas and principles so they are adequately prepared for success both academically and professionally. The test highlights several principles and theories ensuring your concept retention and learning is smooth, making it a perfect supplement to the textbook.
Delve into the foundational principles of Mendelian genetics, how traits are passed along through the generations while obeying specific laws and the traits laws of inheritance.
Grasp the structure and function of DNA, RNA, and proteins while figuring out how cloning, genetic translation and transcription is carried out in cells.
Learn about the origins of genetic variation, mutation and recombination, and how these are directed toward evolution and natural selection.
Study how genetic variability is spread out in groups and the changes brought into the group via selection, drift, and migration.
Understand the evolution of genetic engineering alongside genome editing and their uses in medicine, agriculture, and engineering industries.
Discuss genetic research and technology with social and ethical standards like privacy, genetic testing, and genetic alteration.
This test bank can be considered as a great asset for both teachers and students. This has an extensive question and answer format suitable for all the major topics in genetics. Continuous exposure to such questions centres the learners mind and helps them in self-evaluation, confidence building and determination of ideas that I need to improve on.
Klug- Test Bank is of great worth and value irrespective of the career one is looking for and provides in-depth research and understanding in the field of genetics and its surrounding fields. It helps an individual academically as well as professionally to carry out tasks perfectly. One must take genetics concepts and studies deep, this resource assists you with taking genetics understanding your deep down and assists into making it successful.
Chapter 1 Introduction to Genetics
1) What is the name of the company or institution that has access to the health, genealogical, and genetic information of approximately 270,000 residents of Iceland?
A) National Institutes of Health
B) deCODE
C) Gattaca
D) Biogen
E) American Cancer Society
Answer: B
Section: Introduction
2) A biotechnology company, deCODE, is in the process of creating a database that contains ________.
A) the gene sequences of all newborns in the United States beginning in 2006
B) a compilation of all the known genes in humans throughout the free world
C) health, genealogical, and genetic information of approximately 270,000 residents of Iceland
D) a complete sequence of the human genome
E) all the information available on the human genome project
Answer: C
Section: Introduction
3) Why did deCODE select Iceland for its ambitious research project?
A) a relatively low degree of genetic diversity
B) frequent and extensive mutational bursts
C) high genetic diversity
D) lack of genealogical information
E) virtual absence of mutation
Answer: A
Section: Introduction
4) The genetic material DNA consists of basic subunits called ________.
A) mitochondria
B) lysosomes
C) centrioles
D) nucleotides
E) None of the answers listed is correct.
Answer: D
Section: 1.3
5) The immediate product of transcription is ________.
A) a phospholipid
B) an amino acid
C) a protein
D) a carbohydrate
E) RNA
Answer: E
Section: 1.3
6) In many species, there are two representatives of each chromosome. In such species, the characteristic number of chromosomes is called the ________ number. It is usually symbolized as ________.
A) haploid; n
B) haploid; 2n
C) diploid; 2n
D) diploid; n
E) None of the answers listed is correct.
Answer: C
Section: 1.2
7) Genetics is the study of ________.
A) heredity and variation
B) mutation and recession
C) transcription and translation
D) diploid and haploid
E) replication and recombination
Answer: A
Section: 1.2
8) Early in the twentieth century, Walter Sutton and Theodore Boveri noted that the behavior of chromosomes during meiosis is identical to the behavior of genes during gamete formation. They proposed that genes are carried on chromosomes, which led to the basis of the ________.
Answer: Chromosome Theory of Inheritance
Section: 1.2
9) What is a mutation?
Answer: A mutation is an inherited change in a gene.
Section: 1.2
10) What is a simple definition of an allele?
Answer: An allele is a variant form of a gene.
Section: 1.2
$55.00 Original price was: $55.00.$25.00Current price is: $25.00.
$55.00 Original price was: $55.00.$30.00Current price is: $30.00.
Select at least 2 products
to compare