Are you in the process of working on Adolescence and require assistance? We have the Test Bank for Adolescence 17th Edition written by author John Santrock. This material is great for students who want to better their understanding of the subject matter as well as their revision for the respective examinations.
The Test Bank for Adolescence is a great strategy for learners. It comes with several questions on various topics which touch on the key areas illustrated in the textbook. Some of the uses of this test bank include:
Our Test Bank for Adolescence 17th Edition comprises:
To take advantage of the Test Bank for Adolescence, consider the following points:
One of the most effective ways to study is to use the Test Bank for Adolescence 17th edition. The following are some benefits this test bank has to offer:
For any student taking up the subject of adolescent psychology, it is possible to recommend the Test Bank for Adolescence 17th Edition by John Santrock. First, it suggests a variety of questions that will greatly improve one’s chances of doing well in examinations and understanding comprehensively important concepts relevant to the field of adolescent psychology. Take advantage of this chance to develop your knowledge further. With the aid of the Test Bank, you are practically guaranteed success.
1) ________ is a period of rapid physical maturation involving hormonal and bodily change.
A) Menopause
B) Puberty
C) Menarche
D) Adrenarche
Answer: B
Difficulty: 1 Easy
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
2) Which of the following statements about puberty is false?
A) Puberty cannot be distinguished from adolescence.
B) Puberty ends before adolescence.
C) Puberty is the most important marker for the beginning of adolescence.
D) Puberty is a period of rapid physical maturation.
Answer: A
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Analyze
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
3) Which of the following is a determinant of puberty?
A) heredity
B) hormones
C) birth weight
D) All of these choices are correct.
Answer: D
Difficulty: 1 Easy
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
4) Stacy is 12 years old. Stacy is probably
A) arguing with her teachers about homework.
B) resisting parental rules.
C) going through puberty.
D) overweight or obese.
Answer: C
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Apply
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
5) Puberty takes place between ages ________ for most youth.
A) 8 and 15
B) 9 and 16
C) 10 and 17
D) 11 and 18
Answer: B
Difficulty: 1 Easy
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
6) Chemical substances that are secreted by the endocrine glands and carried by the bloodstream are known as
A) hormones.
B) endorphins.
C) cytokines.
D) enkephalins.
Answer: A
Difficulty: 1 Easy
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
7) ________ are the main class of sex hormones in males, and ________ are the main class of female sex hormones.
A) Testosterones; estrogens
B) Androgens; estrogens
C) Estrogens; androgens
D) Androgens; progesterones
Answer: B
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
8) The main androgen that plays an important role in male pubertal development is
A) cortisol.
B) leptin.
C) testosterone.
D) progesterone.
Answer: C
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
9) The main estrogen that plays an important role in female pubertal development is
A) cortisol.
B) estradiol.
C) endorphin.
D) melatonin.
Answer: B
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Remember
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.2 Develop a working knowledge of psychology’s content domains
10) Robert, age 14, is experiencing a rise in testosterone. Which of the following changes would Robert NOT expect to experience?
A) increase in height
B) voice changes
C) decrease in sexual desire
D) development of external genitals
Answer: C
Difficulty: 2 Medium
Bloom’s: Apply
Accessibility: Keyboard Navigation
Learning Goal: Discuss the determinants, characteristics, and psychological dimensions of puberty.
APA: 1.3 Describe applications of psychology
$55.00 Original price was: $55.00.$22.00Current price is: $22.00.
$55.00 Original price was: $55.00.$23.00Current price is: $23.00.
Select at least 2 products
to compare