$95.00 Original price was: $95.00.$35.00Current price is: $35.00.
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN 10: 0840068298ISBN 13: 9780840068293
Proper understanding of nutrition for sport and exercise has become part and parcel of the goals of such nutrition experts. Nutrition for Sport And Exercise 2nd Edition by Marie Dunford is one such book that everyone who is looking to advance their profession and studies should have with them. This test bank is a storehouse of questions and answers on fundamental aspects of sports nutrition which assist you in understanding vast concepts effortlessly. Let’s take a look at how this test bank would be a turning point in your learning experience.
The difference lies in the materials used. Practicing using the right materials can be a game changer when mastering the subject of sports nutrition. For this reason, this test bank will supplement Marie Dunford’s textbook and enable a more structured revision for the examination in advance. Complementing the theory, the test bank illustrates how nutrition helps the athlete and improves recovery post-training.
Acquiring the “Test Bank For Nutrition for Sport And Exercise 2nd Edition by Marie Dunford” is reasonable for anyone who wants to become a top player in sports nutrition. This test bank is a very valuable resource not just in preparing for the exams, but also in enhancing the learner’s comprehension of the role of nutrition in sports pursuits. Arm yourself with the right tools and acquire the confidence to take control of your health and fitness.
Test Bank for Nutrition for Sport & Exercise 2e
Chapter 3 – Energy Systems and Exercise
Learning Objectives
1. Describe the characteristics of the creatine phosphate, anaerobic glycolysis, and oxidative phosphorylation energy systems.
2. Evaluate creatine supplements based on legality, ethics, safety, and effectiveness
3. Compare and contrast the three energy systems and give examples of physical activities, exercise, or sports in which each is the predominant energy system.
4. Outline the process of carbohydrate, fat, and protein (amino acid) oxidation.
5. Explain the response of oxygen consumption to steady-state, sub-maximal exercise
6. Explain the concept of maximal oxygen consumption and become familiar with the relative values of VO2 max.
7. Explain the concept of respiratory exchange ratio and describe the process of determining the percentage of fat and carbohydrate fuel utilization.
Question Information Key
ANS = correct answer REF = page reference
DIF = question classification OBJ = learning objective
Multiple Choice
1. What is creatine phosphate (CrP)?
a. An amino acid
b. A nitrogen-containing compound made from amino acids
c. A phosphate-containing protein
d. A byproduct of the breakdown of creatinine
ANS: b DIF: Recall/comprehension REF: 70 OBJ: 3.1
2. Which of the following is a true statement regarding the function of creatine phosphate (CrP)?
a. It functions in the same way as ATP; there is just less CrP in cells
b. CrP directly powers muscle contraction
c. CrP rapidly replenishes ATP
d. All of the above
ANS: c DIF: Recall/comprehension REF: 70 OBJ: 3.1
3. Based on dietary intake only, whom would you expect to have the lowest amount of muscle creatine?
a. Vegetarians
b. Red meat eaters
c. Fish eaters
d. No differences would be expected based on dietary intake
ANS: a DIF: Recall/comprehension REF: 70-71 OBJ: 3.1
4. How many chemical steps are required for the rephosphorylation of ATP by creatine phosphate?
a. 1
b. 3
c. 18
d. 124
ANS: a DIF: Recall/comprehension REF: 71 OBJ: 3.1
5. What is the effect on muscle ATP and creatine phosphate (CrP) when an athlete performs very-high-intensity exercise for a very short period (e.g., 10 seconds)?
a. ATP and CrP both decline rapidly and in concert with each other.
b. Neither ATP nor CrP decline much because of the very short duration of exercise.
c. CrP declines rapidly but there is virtually no decline in ATP.
d. ATP declines then plateaus while CrP declines substantially.
ANS: d DIF: Analysis REF: 71 OBJ: 3.1
6. What is the major factor that limits the use of the creatine phosphate energy system?
a. The pH of the cell increases
b. Creatine phosphate can be depleted
c. Muscle glycogen can be depleted
d. Increased oxygen consumption
ANS: b DIF: Comprehension REF: 71 OBJ: 3.1
7. If creatine phosphate is nearly depleted in skeletal muscle by high-intensity exercise, how is it rephosphorylated?
a. By consuming creatine as a dietary supplement
b. By consuming ATP as a dietary supplement
c. From ATP generated anaerobically by glycolysis
d. From ATP generated aerobically by oxidative phosphorylation
ANS: d DIF: Comprehension REF: 72-73 OBJ: 3.1
8. If creatine phosphate is nearly depleted in skeletal muscle by high-intensity exercise, approximately how long does it take to restore creatine phosphate levels?
a. 1-2 seconds
b. 1-2 minutes
c. 1-2 hours
d. 1-2 days
ANS: b DIF: Recall/comprehension REF: 74 OBJ: 3.1
9. Those who respond to creatine supplementation could expect that muscle creatine phosphate concentrations would increase by approximately ____%.
a. 5
b. 20
c. 37
d. 50
ANS: b DIF: Recall/comprehension REF: 74 OBJ: 3.2
10. Which of the following is a true statement regarding creatine supplementation?
a. Is beneficial for both strength and endurance athletes
b. Has a direct effect on improving strength, speed, and power for strength athletes
c. Causes dehydration and muscle cramping in strength athletes
d. Allows strength and power athletes to sustain high-intensity training
ANS: d DIF: Recall/comprehension REF: 74 OBJ: 3.2
$75.00 Original price was: $75.00.$50.00Current price is: $50.00.
Select at least 2 products
to compare