$55.00 Original price was: $55.00.$20.00Current price is: $20.00.
Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1285866932 ISBN-13: 9781285866932
Edition 9th EditionAuthor SherwoodCopyright 2016Publisher Cengage
Everyone entering the medical field should have a clear understanding of human physiology. Our Test Bank for Human Physiology: From Cells to Systems, 9th Edition by Sherwood seeks to aid your learning by covering core physiological discussions in detail. This resource will be especially beneficial for both students and teachers, as it provides a detailed framework for understanding key principles.
Our bank has diversified questions that resemble exam formatted ones. This allows you to:
In order for you to benefit the most from this test bank, we advise you to:
The Test Bank for Human Physiology: From Cells to Systems, 9th Edition by Sherwood is a valuable resource for anyone looking to deeply understand the concepts of physiology. With its practical questions, it will help further your education and prepare you well for questions in physiology exams.
Chapter 04 – Principles of Neural and Hormonal Communication
1. Membrane potential is related to the uneven distribution of what two positively charged ions?
a. salt and sugar
b. calcium and magnesium
c. hydrogen and oxygen
d. sodium and potassium
e. chloride and phosphorus
ANSWER: d
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.1 Introduction to Neural Communication
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.1 – Explain the role of membrane potential in neural communication
2. What are the two basic forms of electrical signals?
a. high potentials and low potentials
b. physical and action potentials
c. graded potentials and action potentials
d. graded potentials and chemical potentials
e. physical potentials and chemical potentials
ANSWER: c
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.1 Introduction to Neural Communication
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.1.3 – Discuss the effect of ion movement across the plasma membrane
3. As the triggering event gets stronger, what type of gated channels open up more frequently or for longer duration?
a. calcium channels
b. sodium channels
c. potassium channels
d. oxygen channels
e. water channels
ANSWER: b
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.2 Graded Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.2.1 – Describe the relationship between the triggering event and the resultant graded potential
4. What is the temporarily depolarized region of a membrane called?
a. active area
b. temporary area
c. charged area
d. depolarized area
e. electrical area
ANSWER: a
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.2 Graded Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUGH.SHER.16.4.2 – Describe current flow during a graded potential
5. What property do insulators demonstrate that greatly hinders the movement of electrical charge?
6. In general terms, what sort of distance do graded potentials die out over?
a. graded distances
b. active distances
c. long distances
d. medium distances
e. short distances
ANSWER: e
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.2 Graded Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUGH.SHER.16.4.2.3 – Explain how graded potentials die out over short distances
a. high resistance
b. low resistance
c. high conductance
d. low conductance
e. absence of electrons
ANSWER: a
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.2 Graded Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.2.2 – Discuss the spread of graded potentials across the cell membrane
7. Depolarization from the resting potential of -70 mV proceeds slowly until it reaches a critical level known as ____.
a. polarizing action
b. electrical action
c. depolarizing potential
d. active potential
e. threshold potential
ANSWER: e
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.3 Action Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.3.2 – Describe the two events that lead to the development of action potentials
8. Due to its recorded appearance, an action potential is often referred to a ____.
a. plateau
b. hockey stick
c. spike
d. table
e. bell
ANSWER: c
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.3 Action Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.3.1 – Compare action potentials with graded potentials
9. Voltage-gated sodium channels can exist in how many different conformations?
a. one
b. two
c. three
d. four
e. five
ANSWER: c
DIFFICULTY: Bloom’s: Remember
REFERENCES: 4.3 Action Potentials
LEARNING OBJECTIVES: HUPH.SHER.16.4.3.3 – Discuss the importance of the Na –K pump in maintaining concentration gradients
$55.00 Original price was: $55.00.$20.00Current price is: $20.00.
$75.00 Original price was: $75.00.$27.00Current price is: $27.00.
Select at least 2 products
to compare