$55.00 Original price was: $55.00.$28.00Current price is: $28.00.
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094
Are you excited about going deeper into unraveling the American government? The Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson is now available to assist you in comprehensively understanding the key concepts and performing well in this subject. This resource is indeed an all-inclusive companion and makes your study for the exams as well as comprehension of topics of great importance easier than ever before.
Test banks are a great way to prepare for assessments and using them will guarantee preparation effectiveness. They allow for lots of practice questions that are similar to what the learner is going to see during the actual test. With this Test Bank, you are allowed to broaden your knowledge about political institutions, public policies as well and the government and society as a whole. The test bank is intended to extend and enhance some aspects of the textbook that may be overwhelming including but not limited to the following chapters:
Screenshot Data bank site content and notes Contents and context of each question correlate with the material presented in the 14th Edition textbook, thus all material is relevant and necessary.
Test Bank For American Government Institutions & Policies may work wonders. You will not only get prepared for tests but also get the feeling of how our government works. As you go through each question, gradually, you will grow confident and more knowledgeable.
As we’ve seen above, the Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson is a very beneficial tool for individuals studying American government. With this material, one can practice and improve their grades as well as be able to grasp essential concepts better. Why delay? Start using the test bank now, and get ready to conquer American government concepts!
CHAPTER 3
Federalism
MULTIPLE CHOICE
1. When the Framers drafted the Constitution, the Antifederalists opposed it primarily because the new government
|
a. |
empowered state governments. |
|
b. |
created a bicameral Congress. |
|
c. |
gave states the power to coin money. |
|
d. |
created a navy. |
|
e. |
gave too much power to the national government. |
ANS: E REF: 51 NOT: F OBJ: LO1
2. In this decision, the Supreme Court, by a 5–4 majority, ruled that the individual mandate component of Obamacare was constitutional because the mandate was a tax and was one of the powers of Congress.
|
a. |
Baker v. Carr |
|
b. |
U.S. v. Lopez |
|
c. |
Printz v. U.S. |
|
d. |
McCulloch v. Maryland |
|
e. |
National Federation of Business v. Sebelius |
ANS: E REF: 51 NOT: F OBJ: LO1
3.__________ is a political system in which the national government shares power with local governments.
|
a. |
A unitary government |
|
b. |
Federalism |
|
c. |
A confederation |
|
d. |
A parliamentarian government |
|
e. |
A republic |
ANS: B REF: 51 NOT: F OBJ: LO1
4. For the Founders, federalism was a device to
|
a. |
protect personal liberty. |
|
b. |
provide efficient local administration. |
|
c. |
encourage citizen participation. |
|
d. |
guarantee equality. |
|
e. |
protect against foreign invasion. |
ANS: A REF: 53 NOT: F OBJ: LO1
5. In a confederation, the national government derives its power from
|
a. |
the people. |
|
b. |
the states. |
|
c. |
the Congress. |
|
d. |
the courts. |
|
e. |
None of the above is true. |
ANS: B REF: 53 NOT: F OBJ: LO1
6. A federal republic derives its powers from
|
a. |
the people. |
|
b. |
the states. |
|
c. |
the Congress. |
|
d. |
the courts. |
|
e. |
None of the above is true. |
ANS: A REF: 53 NOT: F OBJ: LO1
7. Madison’s description of federalism in Federalist No. 46 suggests there should be little concern over conflicts between the federal and state governments because
|
a. |
the federal government would be the winner in such conflicts. |
|
b. |
the state government would be the winner in such conflicts. |
|
c. |
such conflicts would occur only on minor issues of importance. |
|
d. |
they are different agents with different powers. |
|
e. |
the judicial branch would settle such disputes. |
ANS: D REF: 53 NOT: F OBJ: LO1
8. The Founders did not include in the U.S. Constitution an explicit statement of state powers but added it later in
|
a. |
the Second Amendment. |
|
b. |
the Seventh Amendment. |
|
c. |
the Tenth Amendment. |
|
d. |
the Fourteenth Amendment. |
|
e. |
None of the above is true. |
ANS: C REF: 53 NOT: F OBJ: LO2
9. Just what sort of commerce Congress could regulate between the states was not spelled out in the U.S. Constitution because
|
a. |
delegates held competing views of commerce. |
|
b. |
of an oversight. |
|
c. |
commerce was a new phenomenon. |
|
d. |
slavery was involved. |
|
e. |
New York delegates refused to allow discussion on the matter. |
ANS: A REF: 54 NOT: F OBJ: LO2
10. Which statement best summarizes Madison’s view of federalism?
|
a. |
He was a consistent supporter of the notion of a supreme national government. |
|
b. |
He was a consistent supporter of the notion of the supremacy of state governments. |
|
c. |
He was first an ardent supporter of national supremacy, and then of states’ rights. |
|
d. |
He was first an ardent supporter of states’ rights, then of national supremacy. |
|
e. |
He assumed the national government would be supreme except in times of war. |
ANS: C REF: 54 NOT: C OBJ: LO2
$55.00 Original price was: $55.00.$35.00Current price is: $35.00.
$55.00 Original price was: $55.00.$28.00Current price is: $28.00.
Select at least 2 products
to compare